Kongens by : – en historisk krimi

3.00
01 Jan 2001
dan

 

Listed in

Kongens by : – en historisk krimi

Den 24. februar 1628 rejser kong Chr. IV til Nakskov. Han bliver deri 21 dage. På det tidspunkt er Nakskov den 7. største by i det danske storrige, og Chr. IV har planer om at gøre byen endnu større. Han har sendt bud efter 1000 bønder, der med skovle og spader skal bygge en fæstning rundt om byen. Chr. IV håber, at det vil stabilisere det krigsplagede Nordeuropa, og i stedet få handlen og velfærden til at blomstre. Tingene går dog ikke helt som planlagt, hverken for kongen eller Nakskovs borgere.

I denne historiske ramme har forfatter og journalist Søren Marquardt Frederiksen placeret en brutal og billedstærk krimiintrige. Intrigen sætter lys på en af Nakskovs storhedstider og giver samtidig et indblik i, hvordan hverdagslivet foldede sig ud i en stor dansk købstad under Chr. IV.

Historien begynder med et tilsyneladende banalt tyveri fra kirken. Byfoged Povel Madsen har imidlertid svært ved at finde den skyldige, og til sin gru må han indse, at han i sin jagt efter tyven efterlader sig spor af død og vold. Opklaringen bliver ikke lettere af, at tyveriet skal holdes hemmeligt for kongen.

Source: Goodreads

Add a place

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.